Do good things, and good things happen to you.

Leesett az első hó a városban

2009/12/13. - írta: Horváth Oszkár

A városban (Budapesten), persze, mert a hegyen, vagy Nagykovácsiban, vagy még ennél is távolabbi (szerintem csak kitalált) helyeken már régen túl vannak az emberek a reggeli autótakarításon, szélvédőkaparászáson. Én a hónap úgy egy hónapig örülni szoktam, ezért az első hónak különösen, és ilyenkor olyan gyerekes undorítóságokat mondunk, hogy

CSUPA PORCUKOR AZ UDVAR.

annak ellenére, hogy nincs udvarunk. Ilyenkor amikor a házmester még nem rontotta el sóval, tök jó nézni az előtted menő lábnyomait, ahogy a járdán film vékonyságú rétegben lenyomatot hagy. És szép, ahogy a villamosmegálló korlátján nézed, hogy megmarad-e az egy szem hópehely, vagy nem, és szinte mindegyik elolvad 2 másodperc után, mégis tudod, hogy órák múlva 10 centi magasan fog állni a korláton is. Milyen kitartó... aztán mész tovább, és a földszinti ablakok alatti parapet kémények előtt félkörben nincs jó egy ideig a kiáramló meleg miatt, aztán azt is legyőzi a hideg. A parkoló autók motorháztetején gyerekkezek nyoma egy-egy csíkban, amiből hógolyó lett, a közlekedő autókon pedig a sofőr lakóhelyére vagy éppen lustaságára utalóan semennyi, vagy éppen indokolatlanul sok hó... amíg a szmog nem feketíti be a járda szélére méltatlanul feltornyosított és félredobott kupacokat, az első havas napon ez szerintem gyönyörű. Tudok valakit, akinek ez tetszene. :)

Biztonsági övet viszont bekötni, nem bambulni, akinek meg nincs téli gumija, az legyen olyan kedves kétszer is meggondolni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozi.blog.hu/api/trackback/id/tr801593668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása