Do good things, and good things happen to you.

Alkalmazott művészetről a Közgázon

2010/01/15. - írta: Horváth Oszkár

Ma volt a leadási határideje a szakdolgozat vázlatomnak, két oldalnyi tartalomjegyzék és 8 oldalban összedobtam röviden, mire is gondoltam. Nem tartom nagy mérföldkőnek, sőt, valahol még ellenérzésem van, hogy erőltetetten 1-másfél évig dolgoztatják az embert, miközben sokkal komolyabb dolgokkal előbb végzek. Más dolog 31 évesen szakdolgozatot írni, mint 22 meg 25 évesen. Tavaly is írtam 2-3 hasonló terjedelmű szakértői munkát, meg 5-6 kisebbet, úgyhogy nincs bennem a "fuj, csomót kell még írni" érzés, élvezettel meg tudom írni, egy csomó új saját gondolattal. Ehhez már csak az kellett, hogy választhassak olyan témát, ami érdekel.

ELFOGADTÁK A SZAKDOLGOZATI TÉMÁMAT,

ami a "Tudatos zenei arculattervezés" címet viseli, és miután a hangarculat, hangeffektek, reklámzenék területén a zene ugyanolyan alkalmazott művészet, mint a grafika, megpróbálom átültetni a vizuális művészetekről és vizuális kommunikációról tudható dolgokat a hangra. Magát az "alkalmazott zenét" a) zenére, reklámzenére, környezeti zenére b) szignálra, zenei azonosítóra c) beszédhangra és d) egyéb hanghatásokra, effektusokra bontom szét, és igyekszem mindet az arculat, a márka, a logók funkciói szerint értelmezni.

Szórakozás :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozi.blog.hu/api/trackback/id/tr461757430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása