Do good things, and good things happen to you.

Inbox zero

2012/03/17. - írta: Horváth Oszkár

Pár éve láttam egy fickót, aki még külön domaint is foglalt ilyen néven annak a küldetésének, hogy minden rohadék bejövő levelét rendezze, és kiürítse, "nullázza" a postafiókját.

HÁROM BEÉRKEZŐ LEVELEM VAN.

Ezt 460-ról sikerült megugrani. Nyilván vannak még mailboxaim 12.000 olvasatlannal, de az nem érdekes. Az Inbox Zero elv szerint ez a 12.000 is zéró, mert nem zavar. Most se valamelyik cégesben raktam rendet :) A magán egész jól szokott kinézni, mindig 10-20 levél, de januárban megcsúszott egy utazás miatt.

Idézek a Merlin Mann-féle gondolatból: "a lényeg, hogyan szerzed vissza az irányítást az e-mailed fölött, ezzel a figyelmed irányításának képességét és az életedet. Nem kell nullának lennie a nullának. Nem az üzenetek tényleges száma számít, hanem hogy azok mennyire zavarnak és mennyire jár rajtuk az eszed, amikor nem kéne." Nyilván ez azoknak, akik bolti eladók valamilyen betegségnek tűnik, annak viszont, aki állandóan mobilozás helyett e-mailekbe tereli a dolgait, hasznos kis figyelmeztető. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozi.blog.hu/api/trackback/id/tr54321842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása