Do good things, and good things happen to you.

Ausztrál Tom

2010/04/29. - írta: Horváth Oszkár

Az egyik olyan ember, akinek a nevéből kiderül, hogy honnan jött ÉS hogy hogy hívják! Az enyémből ennek csak a fele derül ki. Ugyanakkor pl. van, akinek kiderül a nevéből, hogy hová megy, hogy hívják, mi van a kosarában (Esztergomba).

Ez az arc pozitív a köbön, mekkora már, hogy mindenféle magyar rokoni szál nélkül valaki nekiáll Ausztráliában magyarul tanulni? Nekifutásból lehet végignézni az összes videóját, ESZETLEN NAGY KIRÁLY! És priceless neveket ad az állatainak, vagy nem tudom, igazából, valami margitszigetihez hasonló kompakt állatkertben bóklászhat időnként.

Nagyon elgondolkodtam most azon, hogy bár külföldön éltem, és jó sok évnek kellett utána eltelnie, hogy angolul is pont ugyanolyan kényelemmel el tudjak baromkodni, mint magyarul, vajon tudok-e annyi szólást és változatos szófordulatot, mint ahányat Ausztrál Tom felsorol? Illetve felmerül a kérdés, hogy Magyar Bálint igazából ausztrál-e?

Itt KELL végignézni az összes videóját:
https://www.youtube.com/user/AusztralTom

Ez pedig az első:

Az URL-ből (ausztral_tom_5) érezhetitek, hogy már legalább 4 bogbejegyzés van a blog.hu-n ilyen címmel, ugyanis az első videó 10 hónapja ment fel, és Tom volt már az itthoni tévében, újságokban, külföldi magyar nyelvű sajtóban, és nagyjából 8x annyi helyen, mint Király Linda és papája! Tom blogja: http://ausztraltom.blogspot.com/

Címkék: ország beszéd
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pozi.blog.hu/api/trackback/id/tr841960717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zorita 2010.07.05. 13:59:22

mekkora ember :)
ez mondjuk mindig meghat, ha valaki csak úgy, rokoni szálak nélkül tanul magyarul. voltam hospitálni is ilyen magyarórákon, annyira jó volt, ahogy óra előtt a folyosón hallgattam a diákokat (cseh, angol, észt, török stb.), ahogy próbálnak közös nyelven dumálgatni, ami ott nem az angol volt kivételesen, hanem a magyar :)
süti beállítások módosítása