Do good things, and good things happen to you.

Papok: pozitív példa

2010/08/10. - írta: Horváth Oszkár

Ismét nem elemzem, mert nem pozitív a hozzáállásom a katolikus egyházhoz (Katolikus Egyházhoz), különböző elavultság, szőnyeg alá söprés és főleg 6-800 éve történt dolgok bagatelizálása okán, ugyanakkor nagyon tisztelem azokat, akiknek ez fontos, és ha ezen az egyházon keresztül fontos, akkor nem az én dolgom. Valószínűleg azok, akiket pozitív érzelmek fűznek ehhez a szervezethez, találkoztak olyan meghatározó és hibátlan pappal a vallással való ismerkedésük során, aki tudott olyat mondani, ami érthető (!) és maradandó volt számukra.

Itt van ez az atya Lentiből, ő valami másban gondolkodik, de biztos vagyok benne, hogy ezzel együtt, és azzal, amit még a személyiségéhez képzelek, a fiatalok figyelnek rá. Remélem, amikor a vallásuk számára fontos dolgokról beszél, akkor majd a fontosságot megtisztelendő, érthető (!) és maradandó lesz.

Óriási, részemről ilyen meghökkendő és emberi dolgokat vár a papságtól a szakvezetés, hogy azt érezzem, nem kívülállók, hanem emberek próbálnak mások szívébe hatolni. Full riszpekt, way to go, brother!

 

Címkék: vallás egyház
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozi.blog.hu/api/trackback/id/tr592212320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása