Do good things, and good things happen to you.

Ma meleget reggeliztem

2009/10/22. - írta: Horváth Oszkár

Ennyi is elég. Jóformán alig iszom tejet, és alig eszem tojást. Ma pedig annyira jól esett volna, pláne, hogy bár az ég világon senki nem kötelez rá, hetek óta korán bejárok dolgozni. És ha korán kelek, akkor éhes leszek. És ha éhes vagyok, nyűgös vagyok :)

Hihetetlen, hogy az ideális gyomorkitámasztó pogácsát gyártó cukrászda az utcában 10-kor nyit. Már az is hihetetlen, hogy egyáltalán van az irodánál egy cukrászda, az egyik legjobb nevű másik cukrászdától 50 méterre. Ők érzik :) Elveszett kisfiúként bolyongtam a sarkokon, meleg kaja után kutatva, míg végül belebotlottam a Gurunak valami utcára néző kis kiszolgálóablakába. Egész nyáron fagyasztott málnadarabokat állítottak ki, azt hittem, fagyizó, közben a gyümölcsléhez van odakészítve.

NA BENYOMTAM EGY PIRÍTOTT BUCIT TOJÁSKRÉMMEL, MELEGEN.

Mindjárt más. Néha annyira jól esne modorosan, igazi kamáslis főúri ficsúr módjára reggel fél8-kor beülni egy péksüti, vagy valami meleg kaja és egy kávé fölött hárman-négyen megreggelizni. Ha már egyedül vagyok rá, legalább találok olyan helyet, ami hajlandó egyáltalán kinyitni. Kávézók nyitnak 10-kor. Akkor a legtöbb kávéfüggő már visszafekszik, ha addigra nem jutott kávéhoz :)) Ezúton köszönöm azoknak, akik végighallgatják a műsort, hogy "5-kor keltem, jó keveset aludtam, korán van még, muááá, de jól fog esni ez a kávé", és nem válaszolják rá azt, hogy "én meg 4-kor keltem bazmeg, hogy te 6-kor itt szerepelhess", hanem hagyják az embert egy kicsit nyafogni. Annál jobban esik az a három falat. Lélek-gyomor kontraszt.

Címkék: kaja
8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pozi.blog.hu/api/trackback/id/tr521471566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.10.24. 23:53:15

Üdvözlöm ezt a pozitív blogot! Sok mindenkire rá fér az ilyen! Hajrá!

ildsisy 2009.10.25. 08:39:37

Sajnos megszűntek a tejbüfék, pl. a Múzeum körúton volt évekig, valamikor egy, ahol már korán reggelízni lehetett, vagy volt az Anker-köz sarkán, ahol valamikor én is reggelíztem, akár szendvics, tej,kakaó, pogácsák stb. Most már minden 10 órakor nyílik. Nagy kár, hogy nem az emberek igényét nézik, mi lenne jobb nekik. Aztán ha kiszöknek a munkahelyükről reggelit venni, rossz néven veszik a főnökök...

camparisoda 2009.10.25. 19:23:25

Nem reklám ez - nincs rá szükségük - a Fogarasi-Pillangó sarkon van egy 24 órát nyitva tartó falatozó. Ott háziasan nagy rántottákat, virslit, bundáskenyeret lehet reggelizni. :)

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.10.25. 22:35:24

@camparisoda: Akkor ezek után ki is próbálom, sokat járok arra! Én egyébként -szintén- a Fogarasi úti ismert barkácsáruház büféjében reggeliztem többször és ár/minőség arányában eddig verhetetlen volt számomra.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.26. 22:23:17

Én meg ma reggel eldöntöttem, hogy sós perecet reggelizem. Keményen beállítottam rá magamat, és az egyetlen (vagy utolsó!) darabot sikerült is megvennem :) Plusz sok só volt rajta, ami finom, de amitől mindig kurva szomjas leszek, viszont ittam rá _üdcsit_, ami meg jó hideg volt.
Aztán nem mocskos régi személyvonat jött, hanem valami csúcs repülő Delorien-típusú vonat, amin még gusztusom is volt _elkölteni_ a reggelit. Óriási volt :)

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2009.10.26. 23:15:22

Perec ügyben erre érdemes odafigyelni, csak nem lehet kapni: honorius.hu/

Egyszer vettem két óriás sósperecet a Lurdynál, olyan hagyományos nagy vásárit... nagyon friss volt a só rajta, puha. Megettem mind a kettőt, a nullás autópályán jártam az autóval amikor kb. újra kellett volna éleszteni, olyan rosszul voltam a szomjúságtól :)) Mint a majom a Sivatagi showban, aki elvezeti a vadászt a titkos vízlelőhelyre. Azt hittem, elájulok :D De minimum beszarok (azt gyakrabban szoktam).

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.27. 12:39:47

Kurva nagy pozitívum, ha gyakrabban szarsz be, mint kollabálsz, mert akkor csak az ülést kell kitakarítanod az autóban, de ha elájulsz, az autód mind a 235 darabját egyenként össze kell szedned az autópályáról, plusz nem is biztos, hogy életben maradsz. Szerencsés csillagzat alatt születtél, én mondom neked :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.04. 16:05:41

Bocsánat, én csak azért írok még egy kommentet, mert egy hete az előző hozzászólásom büntet a főoldalon, amiben _csunya_ szavak szerepelnek, közvetlenül a nevem mellett, és emiatt rossz fényt vetek magamra. Így jobb.
süti beállítások módosítása