Do good things, and good things happen to you.

Elsőre is tökéletes magyar termék

2009/11/05. - írta: Horváth Oszkár

A Magyar Nemzeti Filmarchívum első 12 évéből származó, több mint 5000 világhíradó bejátszást digitalizált a Neumann-ház, avagy a Nemzeti Audiovizuális Archíum. Nagyon fontos értékmentésről van szó már önmagában is, amitől azonban el vagyok ájulva, az a csomagolás: a videókat szakmai, és átlagos nézői szempontok alapján is felcimkézték, helyszín, érintett személyek és táma szerint kategorizálták. A videókhoz korszerű Flash lejátszó tartozik, az egyes anyagokat továbbküldhetjük, saját weboldalunkba ágyazhatjuk, és egy gombnyomásra megoszthatjuk a Facebookon, a Twitteren és az iWiwen.

BÁMULATOS IDŐBELI KONTRASZT: 1931-ES FILMEK WEBKETTES CSOMAGOLÁSBAN.

Az archívumot bemutató Magyar Világhíradók oldal úgy tűnik, az első fekete-fehér web2.0 site. Nagyon ízlésesen, a 30-as évek hangulatában, ellenben számos ma divatos funkcióval felszerelve csomagolták a munkájukat. Ezt a tavaly bevezetett T-Home IPTV tökéletességéhez tudom mérni. Az ilyen dolgoknál látom, hogy ott van egy személy a háttérben, aki addig nem engedte piacra dobni a végeredményt, amíg nem látta azt tökéletesnek. Mintha nem volna maga a digitalizálás is éppen elég munka. Ha mindenki a keményen elvégzett munkáját ilyen színvonalon volna képes bemutatni a publikumnak, akkor még a péknél is elsírnánk magunkat.

Címkék: média film ország
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pozi.blog.hu/api/trackback/id/tr821494294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soma665 2009.12.08. 12:50:09

állóképes pozitívum: Már több mint 40000 digitalizált fénykép, térkép és egyéb dokumentum elérhető itt:
kepkonyvtar.hu/
süti beállítások módosítása