Do good things, and good things happen to you.

ELMŰ pirospont

2010/06/02. - írta: Horváth Oszkár

Ma nem tudtam megnézni az egyetemi hallgatói információs rendszerben, hogy kaptam-e újabb jegyet vérrel-verejtékkel megszenvedett vizsgáimra. Nemrég jött egy tájékoztató e-mail arról, hogy miért nem:

"Ma 9 óra körül a Sóház környezetében folyó, a metróépítéshez kapcsolódó tereprendezési munkák során a kivitelezők átvágták az épületet elektromos árammal ellátó vezetéket. Ez azt eredményezte, hogy az összes rendszereinket azonnali hatállyal le kellett állítani, hiszen a szünetmentes áramforrás 30 perc áthidalási időt biztosít. Az ELMÜ 1/4 11-kor jelezte, hogy az áramszolgáltatás helyreállt. A rendszerek újraindítása ekkor még nem volt lehetséges, mert a géptermi klímaberendezést nem lehetett újra üzembe helyezni."

Azért azt el tudjuk képzelni, hogy néz ki egy ilyen vezeték? Teoretikus 9:00-kor átvágják, 10:15-re ki van javítva. Ez azért elég korrekt. Az esőzések első napjaiban a körúton befolyt a víz az aluljáróba, és tönkrement egy trafójuk este 9 körül. Sokan maradtunk áram nélkül. Azt kiszivattyúzni, kitakarítani, újraindítani sem lehet egy leányálom, de fél1-kor (én a laptop lemerülése után úgy aludtam, mint az állat, de közben legalább írtam zenét) már helyre is állt. Nem gyengén intézik a dolgokat. Lehet, hogy még mindig vannak olyan budai kerületek, ahol havi rendszerességgel van áramszünet, én Pesten ilyet nem tapasztalok, és hibajavításból az ELMŰ ötös. Pozitív. És tegyük hozzá, hogy egy ilyen több háztömbös áramszünet is nagyobb energiatakarékosság, mint a sokak által még mindig közömbösen vett Föld Órája rendezvény.

Az áramszünet soundtrackje :)

City blackout (2010) by camilo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozi.blog.hu/api/trackback/id/tr352050728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása