Do good things, and good things happen to you.

Parkolás a második kerületben

2010/07/01. - írta: Horváth Oszkár

Azt nem tudom, mi van Rusznák Imrééknél a IX-ben, ők ugyanis véleményem szerint egy másik világban élnek. Ma reggel sikerült a saját hülyeségem miatt 8:19-kor leérnem a kocsihoz, SMS-parkolást nem kértem 8-kor, mert elég rossz élmény, hogy 15-20ezerrel több 4 hónapja a telefonszámlám, mióta használom az SMS-parkolást. Eddig tehát 60-ban van, hogy időnként megengedem magamnak, hogy 8 és 20 óra között otthon merészelek lenni, én lusta geci, hogy rohadjak meg. Persze az eredmény mikuláscsomag: HATEZER. Bazmeg. Ugye régen 1300 körül volt, akkor kb. 2 év alatt rájöttek egy szellemi fogyatékos segítségével, hogy az olcsóbb, mint egész nap parkolni, és sokan erre játszottak. Akkor felhúzták a bírságot az 1 óra parkolás valahányszorosára, és drágult a parkolás is, 4300 körül volt a bünti, ha 5 napon belül befizetted. Nem kevés, de valahol még a lélektani határon belül. Most talán 15 napon belül 6000, azon túl 16000! Eszméletlen éhesek, remélem, valami könnyítést mellédobtak, pl. növelték az 1-5-15 perces türelmi időt, vagy mást, mert ez így IGAZSÁGTALAN, és akkor nagyon kulturáltan fogalmaztam meg, amit munkába menet az autóban kántáltam. Amúgy boldog köztisztviselők napját nekik is, ami ma van. Igazán nem érdemlik meg, de herézzenek csak otthon nyugodtan, megdolgoztak érte, hiszen boldoggá tesznek, éreztetik velem, hogy de jó dolgom van, hogy van 6000 forintom 5 perc túlparkolásra.

Ezzel szemben a II. kerületnek már év elején volt esze. A második autóra nem kérte el egész évre a 65.000 Ft-ot, mert tudták, hogy alkotmánymódosítás lesz. Az első félévre 32.500 volt, július 1-től pedig a második és a HARMADIK (hoppá) kocsira is ingyen van az itt lakóknak a parkolás, ha van matricájuk. Na ez a kulturált, nem lehúzós, nem faszszopó, nem geci hozzáállás. A megfelelő empátiával rendelkező, gondolkodó emberek. Ők remélem, a pénteket is megkapták a köztisztviselők ünnepén, és pihennek egy jót, én őket és a kormányhivatalokban dolgozó barátaimat ünneplem, akik nem azért mentek oda, mert jobb hely nem volt, hanem hivatástudatból.

Címkék: közlekedés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozi.blog.hu/api/trackback/id/tr722122505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása