Do good things, and good things happen to you.

Fizika házi

2010/10/21. - írta: Horváth Oszkár

2007. Apuka a gyerekekkel azt találta ki, hogy felküldenek egy meteorológiai ballont (nagy szuperzsarus lufit) a légkörön kívülre. Nevezzük világűrnek, de ha ez világűr, akkor Anettka is ott járt - tehát mondjuk inkább azt, hogy sztratoszféra.

Herczig mód becsomagolják a várható mínusz 50-100 fok miatt, és mellékelnek a kamerához egy iPhone-t GPS adással, hogy amikor leesik a kis szerkezet, sikerüljön megtalálni. Az út felfelé 70-80 perc, a teljes felvétel 100 perc, amit 7 percben összefoglaltak. Óriási "(sz)pész prodzsekt".

Ha azt vesszük, hogy itthon "környezetismeret házi feladatnak" itthon tejfölöspohárban szoktunk babot csíráztatni, apuka minden tiszteletet, a gyerek meg négyesnél jobb osztályzatot érdemel. Riszpekt, papi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozi.blog.hu/api/trackback/id/tr582386196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása